Viata ca un joc de ping-pong

images

“Viata nu e un joc de ping-pong, draga mea, e evolutie.” Ce voia prietenul meu sa spuna este ca nu-mi voi petrece viata balansand intre perioade bune si rele, ci ca trebuie sa-mi asum ca vor exista obstacole, dar asta sa nu ma scoata niciodata de pe drumul meu spre succes.

Avem o boala. Se numeste negativism. De fiecare data cand avem parte de multe lucruri bune, asteptam ca ceva rau sa ni se intample. Iar orice mica piedica vom intalni dupa o perioada de sprint, ne va dobora. Nu pentru ca suntem oameni slabi, ci pentru ca ne-am creat asteptarea si vom reactiona puternic la intalnirea oricarei mica dificultate.

Evident ca vor aparea perioade proaste. Din pacate, nici macar in basme viata nu e perfecta. Insa, inca o data, realitatea este orice credem noi ca este. Cu alte cuvinte, daca credem cu adevarat ca va urma ceva care ne va distruge, orice mica piedica viitoare, va avea acest efect.

Din fericire insa, inversa este la fel de valabila. Daca ne incapatanam sa credem ca orice se va intampla, nu ne va deturna de la calea noastra, atunci acesta va fi adevarul nostru. Si de aceasta data, destinul este in mainile noastre. Ceea ce este in noi, este proiectat si in afara noastra.

Daca pornim la drum cu incredere in fortele proprii si cu optimismul total ca orice s-ar intampla, oricat de greu ne-ar fi, vom trece peste, aceasta este realitatea pe care o vom trai. Credintele noastre despre noi insine sunt adevaratele noastre resurse. Iar marele avantaj al acestor resurse interioare, este ca nu depind de nimeni in afara propriei noastre persoane, devenind astfel inepuizabile.

Si pana la urma, cum ar spune un alt bun prieten, sta in optiunea fiecaruia de a vedea pietrele de pe drum ca posibile capcane sau a vedea in ansamblu si a intelege ca drumul este facut din pietre, iar acestea sunt, de fapt, parte a traseului pe care trebuie sa-l parcurgem.

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>