Sa iubesc pe limba ta

beautiful-black-and-white-casal-couple-Favim.com-590444

Pornind de la unul dintre citatele mele preferate, in care se aduce in discutie relativitatea cuvintelor si a intelesurilor acestora, am ajuns la concluzia ca sursa principalelor dezamagiri in dragoste consta in faptul ca fiecare intelegem altceva in ceea ce priveste calea “corecta” de a iubi.

Ce este iubirea? In functie de ce o definim? Ce este iubirea pentru tine? Difera mult de definitia pe care i-o dau eu?

Definitia iubirii este una continua, in miscare si transformare, la care se adauga noi elemente pe masura ce trecem prin noi experiente. Pornind din copilarie, preluam din relatia parintilor nostri, modelul de baza de relationare in cuplu. Daca ne vedem parintii certandu-se iar si iar, vom crede ca asta e modul in care iubirea se consuma.

Din fericire, prima dragoste ne schimba total ideea despre iubire. Dragostea, atunci, inseamna vibratie intensa, fluturi in stomac si flacara de dor. Asa invatam pasiunea. Mai tarziu, invatam iubirea prin chiar suferinta. Stii ca iubesti cand ti se face sufletul praf. Stii ca doar iubirea ar putea sa doara atat.

S-asa, se strang o serie de asteptari in ceea ce priveste ce definim noi, individual, ca fiind iubirea. Iubirea devine o idee preconceputa care ne face mai putin capabili sa o simtim in toate formele sale.

Ce s-ar intampla insa, daca o data, am renunta la tot ce definim ca fiind iubire si, in schimb, am primi cu sufletul deschis orice noua experienta? Ce s-ar intampla daca am renunta la asteptari si, in schimb, am trai momentul, secunda cu secunda, fiecare respiratie si atingere pe rand?

Desarmandu-ne de frica, deschizandu-ne cu multa curiozitate in fata unor experiente noi, fara a mai avea asteptari, putem invata un nou limbaj al dragostei.

Ce e dragostea pentru tine? Sunt experiente pe care, cel mai probabil eu nu le-am trait niciodata. Cum se simte dragostea pentru tine? Exista, sunt sigura, sentimente pe care nu le-am cunoscut. Dragostea, renuntand la lectiile trecutului, este curaj. Curajul de a trai, invata si experimenta. Curajul de a te lasa tinut de mana, fara a stii unde mergi, doar pentru ca se simte bine.

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>