Prietenii ca sursa de inspiratie: despre prea multa minte.

beach-black-and-white-photography-sea-shore-Favim.com-414057

Cunosc o tipologie de oameni absolut superba. Oameni frumosi, destepti, carismatici, de succes. Intr-un cuvant, pare ca in momentul creatiei, cineva a varsat borcanul cu binecuvantari in ADN-ul lor. Oamenii astia sunt magici, emana atata de multa energie pozitiva incat aproape ca e imposibil sa nu te incarci cu bucurie cand ii vezi.

Binecuvantati de soarta cu o inima blanda si cu o privire permisiva, cu toate ca sunt extrem de intuitivi, oamenii astia vad doar binele in cei din jurul lor. Incurajeaza, tolereaza si sustin oamenii in tot ce isi propun. Energie buna pura, la borcan, ca antidot pentru orice indoiala, suparere sau stare proasta.

Despre oamenii astia eu cred ca pot orice. I-am vazut mutand munti cu determinare si eleganta unei balerine pe scena. De afara, totul pare usor, iar miscarile lor par atat de naturale, incat efortul propriu este absolut insesizabil.

Traind captivi in propria imagine, sunt, pe cat de intelegatori cu ceilalti, pe atat de severi si neinduplecati cu ei. Standardele in ceea ce-i priveste sunt atat de inalte, incat, combinate cu intoleranta fata de propria natura umana, binecuvantatii de soarta traiesc atat de intens teama de a nu se ridica la nivelul propriei persoane, incat, paralizati de frica, raman pe loc.

I-am auzind vorbind despre planurile lor cu atat de multa convingere si pofta incat, daca mi-ar fi cerut, le-as fi dat, ca investitie, si ultimii bani de mancare din portofel. Povestesc mereu, sperand ca prin a-i convinge pe ceilalti, vor reusi, intr-un final sa se convinga pe ei de propria lor capacitate. Sunt atat de analitici si rationali, incat si-au anihilat curajul prostesc si total necesar de a porni la drum fara a avea toti pasii stabiliti de la inceput.

Prieteniilor mei exceptionali le lipseste curajul de a gresi si ingaduinta de a accepta ca si ei, la fel ca altii, sunt doar oameni cu limitari si defecte. Perfectionisti din fire in ceea ce-i priveste, n-au reusit inca sa invete ca uneori trebuie sa ai incredere oarba in propria persoana, chit ca nu te simti total pregatit pentru drum. Pentru ei, ma rog, da-le Doamne mai putina minte pentru ca ei sa aibe curajul sa-si atinga potentialul si sa ne inspire, inca o data, sa fim mai buni.

 

 

 

 

 

 

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>