Partenerul perfect: scurt ghid cinic

partenerul perfect

Una dintre prietenele mele mi-a distrus inca o fantezie: Iubitul perfect, calare pe un cal alb, alaturi de iubita perfecta, printesa fragila, sunt doar mituri si, mai mult, nu au nicio legatura cu algoritmul alegerii unui partener potrivit. Prin urmare, portretul robot pe care il facusem iubitului meu utopic, alaturi de toata lista de calitati si atribute, a ajuns hartie la gunoi. Va spun sincer, n-am mai fost atat de dezamagita de cand am renuntat la speranta ca Mos Craciun exista.

S-atunci, ce inseamna partenerul perfect si unde il gasesti? Facand cel mai mic multiplu comun al tuturor parerilor celor din jurul meu, am ajuns la urmatoare concluzie: Partenerul perfect este acela care are interese si scopuri comune cu ale tale si care iti indeplineste un set de nevoi clare, avand la schimb un set personal de nevoi pe care le gasesti accesibil de indeplinit. Evident, inainte de acestea, trebuie sa existe si acea doza picanta de chimie.

Mai simplu, si de data aceasta totul porneste de la tine. In primul rand, trebuie sa stii clar care sunt nevoile tale in cuplu. Personal, am nevoie de multa afectiune, atentie si timp. Apoi, cu listuta in mana pleci la piata: Pe cine, care ar putea sa-ti indeplineasca aceste nevoi, consideri atractiv si, in plus, este interesat de tine? Apoi, odata identificata o “victima”, urmeaza partea ta de obligatie contractuala: ca relatia sa aiba succes, ambii participanti trebuie sa investeasca si sa fie interesati de nevoile celuilalt.

In principiu, e vorba despre un compromis. Daca ai gasit un om cu care ai subiecte comune, planuri cat de cat compatibile, care iti indeplineste nevoile si pentru care esti dispus sa daruiesti, dar care are un mers enervant si cateva obiceiuri care te scot din sarite, felicitari, ti-ai gasit sufletul pereche! Voi presupune, de dragul exercitiului, ca nu suntem perfecti ca indivizi. Ca suntem, si noi, un compromis pentru un partener. Dar, daca ai parte si de aceea mica sclipire de pasiune, s-ar putea sa devii cel mai dulce compromis.

 

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>