O lectie cat un munte

coaching

Intr-unul dintre weekend-urile trecute, iubitul meu mi-a propus sa urcam pe jos de la Sinaia la cota 2000. Cum ma entuziasmeaza teribil orice propunere venita din partea lui, fara sa-mi dau seama, eram deja in masina in drum spre munte.

Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt teribil de lenesa si comoda, deloc obisnuita in a lucra cu propriile limite sau a strange din dinti acum pentru un rezultat frumos viitor. Astfel incat, intreaga noastra experienta a fost pentru mine cu adevarat o provocare si, ca de obicei, o noua sansa sa invat ceva despre mine.

In primul rand, majoritatea limitele fizice sunt, de fapt, psihice. Am spus ca nu mai pot de cel putin 10 ori in escalada noastra de 4 ore. Fara gluma. O data la cativa zeci de metri, ma opream, ma plangeam, ma asezam si amenintam ca ma intorc. Caci evident, la coborare este mereu mai usor ca la urcare, iar pentru o persoana ca mine e mult mai usor sa-ti inventezi niste limite decat sa te lupti cu proprii demoni.

Apoi, am realizat ca, cu cat sunt mai prinsa in micile mele probleme, cu atat ratez bucuria intregii imagini. Plangandu-ma constant, cu ochii in pamant, am realizat tarziu ca eram inconjurata de un peisaj superb. Orice copac, orice vale, orice pajiste era un motiv de bucurie, insa mintea mea ingusta ma lipsea de aceste bonusurile ale calatoriei mele.

In sfarsit, pentru a ajunge departe, e nevoie de cineva langa tine. Un iubit, un prieten, o ruda. Cineva sa te inteleaga, sa aiba rabdare si sa te impinga mereu dincolo de limitele tale, acceptand toata boscorodeala. Durerea trece mai usor daca o impartasesti si, in mod cert, victorile au gust mult mai dulce in doi. Trebuie doar sa iti pui, din cand in cand, increderea in cel de langa tine, recunoscundu-ti limitele si sprinjinandu-te usor de el pentru a le depasi. Pana la urma, capacitatea de a fi vulnerabil in fata altuia este ceea ce leaga o relatie.

 

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>