“Nu pot” exista si e ok.

limite

Am fost crescuta sub dictonul “nu exista nu pot”, motiv pentru care ultimele saptamani au fost un adevarat chin. Traiesc de aproape 3 saptamani cu un os rupt in laba piciorului, motiv pentru care, de tot atat timp, sunt aproape schioapa. Zic aproape pentru ca in prima saptamana am continuat sa calc pe picior, in a doua mi-am pus piciorul in ghips, iar in a 3a am inceput sa calc pe ghips. In tot acest timp, am fost cuprinsa iar si iar de valuri de frustrare care au avut ca raspuns din partea mea ori plansete, ori incercarile mele desarte de a ignora total durerea si de a ma forta sa-mi continui drumul.

In risipa mea totala de energia, incercand sa ma lupt cu aceasta limita fizica, am inteles ca uneori trebuie sa lasi garda jos si sa accepti, pur si simplu, ca nu poti. M-am razvratit, m-am luptat, am vrut sa ma ascund, doar ca sa evit ideea ca, cel putin pentru moment, am niste limitari fizice care ma pun intr-o situatie vulnerabila. Depind de amabilitatea altora, de disponibilitatea lor in a-mi oferi ajutor. Depind de toti strainii suficient de amabili incat sa-mi faca loc cand trec, sa ma astepte sa cobor scarile, depind de iubitul meu si de mama sa ma ajute sa ma deplasez si de programul lor pentru a ma duce in diverse locuri.

Pentru moment, nu mai sunt omul independent pe care il cunosc. Iar dupa multe lupte, am inteles ca este absolut ok sa nu poti. E ok sa ai limite, e ok sa ai nevoie de ajutor si, cel mai important, este ok sa-l ceri. Probabil ca toata experienta asta a fost o lectie a ceea ce inseamna sa fi umil. Probabil ca, pana nu invatam ce inseamna, cu adevarat, sa ai nevoie de cineva, n-as fi invatat niciodata ce fragila este independenta mea. Si, mai presus de orice, probabil ca, pana n-as fi vazut mila in ochii celor care ma ajutau, n-as fi apreciat niciodata cu adevarat toate capacitatile marunte si nu numai cu care am fost inzestrata.

 

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>