Ne mai iubim? Nu-mi mai aduc aminte.

cuplu

Una dintre cele mai mari capcane ale relatiilor este obisnuinta. Te-ai obisnuit sa iei cina cu partnerul tau in fiecare seara, sa mergeti duminica la parinti si sa schimbati doua cuvinte dimineata, unul in bucatarie si altul cand iesi pe usa. Le faci, dar nu-ti aduc niciun fel de fericire. Ma uit la majoritatea cuplurilor din jurul meu si asa isi consuma relatia. Iar mai trist, asta numesc dragoste.

Fa cinci pasi inapoi si adu-ti aminte de primele luni, primul an de relatie. Stiai clar ce te tine langa partenerul tau. Nu faptul ca nu puteai sa dorm singur, ci faptul ca-ti doreai sa-l tii in brate. Sa simti pielea lui pe pielea ta si sa adormi pe ritmul respiratiei sale. Aveai rabdare, aveai intelegere, aveai toleranta. Nicio discutie nu se transforma in cearta, mereu cautai solutii inainte sa arunci cu acuze si aveai determinarea reala de-a-l face fericit pe cel de langa tine.

Fa-ti ordine in inima. De ce iti petreci timpul intr-o relatie cu un om fata de fericirea caruia nu ai niciun interes? Din egoismul de a avea cui sa-i spui “la revedere” cand inchizi usa? Sau, cumva, am reusit sa cadem in capcana normei sociale de a fii intr-un cuplu si atunci, de dragul normalitatii, gasim pe cineva cu care ne impartim plictiseala? Facem rabat si compromisuri zilnice, de ce sa lasam dragostea sa fie ceva mediocru?

Ne pierdem in certuri, in probleme si in coditian, dar daca la sfarsitul zilei realizezi ca inca iubesti, sentimentul ar trebui pretuit si protejat. Tine-ti dragostea departe de boala obisnuintei. Iubirea e un sentiment pretios, greu de gasit, care trebuie intretinut. Iarta, accepta, ingaduie, iar daca lucrurile astea vin natural inseamna ca sentimentul care v-a legat la inceput, inca arde. Daca orice compromis devine un efort, e timpul sa te intrebi de ce stai intr-o situatie care iti mananca energia.

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>