Motivația și alte mituri urbane

motivational

Trebuie să recunosc, mi-am făcut planuri mari pentru anul astă. Urma să fie anul meu. Zic urma pentru că, de la începutul anului și până acum, mari progrese n-am facut.

Principalul motiv pentru care îmi este greu să pornesc la drum este lipsa motivației. Ba nu am energie, ba nu am chef, ba n-am inspirație și așa, am reușit să bat pasul pe loc două luni, asteptând ce urma să nu se întâmple niciodată: să mă trezesc cu mare chef de schimbare.

Până când mi-a fost explicat: oamenii sunt ființe comode. Iar când atingem un nivel de comfort, ne este absolut în contra naturii să vrem schimbare. Prin urmare, de fiecare dată când suntem multumiți cu ceva, nu prea mai avem tragere de inimă să muncim.Ș-atunci, ca să nu stagnăm în mediocritate, trebuie să ducem o luptă cu noi. Să tragem de noi să fim mai buni, mai mult, mai harnici, mai devotați scopului nostru.

Motivația stă în noi. Nu în bani, zile senine sau altruism. Ci în noi, în ambiția noastră de a face din noi ceva spectaculos și a ne oferi tot ce putem mai bun. Căci viața ne oferă, dar noi putem alege să primim cu două mâini.

Iar promisiunea mea e simplă: mâine dimineață, oricât de comod mi-ar fi să ramân o oră în plus în pat, am să trag de mine. Să iau micul dejun tot propus, să ajung la sală înainte de prima întalnire, să fiu fresh și în priză toată ziua. Să nu mai pierd timpul și să-mi duc planurile la bun sfârșit. Căci indiferent cât as antipatiza efortul ăsta acum, peste câțiva ani o sa-mi mulțumesc pentru încrâncenare.

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>