In cautarea sanselor pierdute

live-now-phrase-blackboard-8697514

Disparitiile oamenilor dragi te marcheaza profund si te schimba cum nicio pledoarie puternic rationala n-ar putea vreodata. Mi-aduc aminte, senzatia paralizanta pe care am avut-o de fiecare data cand am aflat de moarte cuiva. Am regretat toate lucrurile pe care nu le-am spus, toate intalnirile promise si neimplinite si, poate mai mult ca orice, am regretat ca nu m-am bucurat mai mult de momentele pe care le-am petrecut impreuna.

Si regretul asta m-a bantuit si inca o mai face, avand ca ecou in mintea mea ca orice fac, s-ar putea sa fac pentru ultima oara. S-atunci, toata perspectiva asupra intregii tale vieti, ti se schimba. Incepi sa traiesti cu sete de viata, cu un ochi disperat dupa detalii si o piele extrem de atenta la fiecare atingere. Inghetata are alt gust, cafelele amuzante cu prietena cea mai buna au si mai mult farmec, fiecare sarut e mai dulce si incepi sa-i tolerezi mamei orice, pentru ca stii ca toate aceste bucurii ale vietii sunt limitate.

Cand privesti lucrurile de la sfarsit spre inceput, importanta lor cantareste mai mult. Stii ca toate experientele au un numar fix, s-atunci incepi sa iei de la viata cu doua maini. Sa spui si sa arati ca iubesti, sa dai mai multa atentie celor din jur, sa faci dragoste mai implicat, sa asculti mai atent si, in general, sa traiesti in prezent cat mai constient.

A trai momentul, astazi, pentru mine, inseamna sa le spun oamenilor ce simt pentru ei, atunci cand o simt. Inseamna sa nu ma mai las suparata de detalii si sa privesc mereu partea plina a fiecarei situatii. Inseamna sa ma bucur de faptul ca am cu cine imparti o bomboana, in loc sa ma supar ca am doar o bomboana de impartit.

Iar mai presus de orice, a trai momentul inseamna sa spun ca iubesc intr-o dimineata cat tai ardeiul pentru omleta, nu sa astept momentul potrivit, cu apusul magic si vantul rece dinspre nord, care s-ar putea sa nu mai vina niciodata. Fericirea e doar un condiment al cotidianului, dozat in momente mici si pure, iar noi ratam sa o observam cautand spectaculosul.

 

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>