Eu, cetatea mea

fantome

Nu stiu de ce nu ne vorbeste nimeni de criza de 27-28 de ani. Oare chiar e un subiect tabu? Sau oare, in graba generatiei noastre, am ajuns mult prea devreme in pragul a ceea ce parintii nostri numeau “criza de 40 de ani”? In orice caz, oamenilor din jurul meu li se intampla lucruri minunate, dar cel putin dezorientante. Toata lumea pare dezmortita, incepe sa-si puna la indoiala toate fostele alegeri si incepe sa schimbe, dupa caz, iubitii, job-urile, pasiunile, obiceiurile si alte condimente principale ale cotidianului.

Si in toate valtoarea asta, unii dintre noi fug. Se refugiaza in multa munca, sport dus la extrem sau, de ce nu, se muta din tara intr-o alta conjuctura nu tocmai perfecta. Problema este ca, indiferent cat de distras te tii, la un moment dat te prinzi singur din urma. Caci de tine, nu ai unde sa te ascunzi.

S-asa, imi vine in minte ideea unui prieten foarte bun: De ce, atunci cand ne simtim amenintati sau dezechilibrati, in loc sa centralizam fortele, sa ne refocusam si sa ridicam zidurile propriei noastre cetati, ne risipim? Oare asta e strategia corecta de lupta? Sau, din frica de a ne numara ranitii si a reajusta planurile, preferam sa nu ne uitam niciodata la noi cu adevarat? S-atunci, daca asta e o strategie bazata pe frica si ignoranta, care e abordarea corecta? Constructiv, indiferent de rana, este ca, pentru a o vindeca, sa te uiti la ea si sa o tratezi, nu sa-i negi existenta.

Strategia mea pentru urmatoarea criza? Sa nu fug. Sa nu ma epuizez. Sa strang din dinti, sa trec peste frica groaznica de a ma privi in ochi, a-mi descoperii toate defectele, sa ridic fortareata in jurul meu si sa-mi adun puterile. Iar cand e nevoie, sa stiu exact care imi sunt calitatile si defectele in lupta si sa-mi fac o strategie conforma acestora. Data viitoare cand imi vine sa fug mancand pamantul, o sa fug spre mine.

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>