Eu, centrul universului meu

20090427_worldBig_xlarge

“Stiu ca ai defecte, stai linistita. Insa, cu toate ca le stiu, le accept.” Cred ca este una dintre cele mai eliberatoare replici care mi-au fost adresate vreodata. Mi-ar placea sa pot sa-mi intorc replica, si, pe langa indulgenta aproape totala pe care o am pentru defectele celorlalti, sa pastrez ceva si pentru mine.

A te impinge spre a-ti atinge potentialul. Mantra noua a generatiei, toti tragem de noi pentru a obtine performanta in oricare ar fi domeniul pe care ni-l alegem. Orice defect este identificat, minimizat, exterminat. Iar noi, devenim, incet, dar sigur, un fel de fiinte perfecte, fara dreptul la greseli. Insa, odata cu perfectionarea asta, nu ne mai putem asuma niciunul dintre defectele noastre. Caci in defecte gasim slabiciuni, in loc sa descoperim prin asumare, putere.

Admir oamenii egoisti. Ei, spre deosebire de restul, au inteles ca adevarata dragoste incepe cu sine. A te iubi, in primul rand, pe tine, inseamna a te accepta si a-ti asuma adevarata natura in fata multimii. A exersa iubirea adevarata, neconditionata, fata de propria persoana, este conditia de baza in iubi pe altcineva.

Dragostea unei persoane care nu se iubeste este o copie ieftina, a ceea ce a dedus ca ar insemna iubirea adevarata. Mai devreme sau mai tarziu, isi va extinde tentaculele insetate de perfectiune asupra persoanei “iubite”, incercand, sub scuza ca ii vrea binele, sa-l impinga spre perfectionare. Absolut paradoxal, nu-i mai ierti niciun defect partenerului, pentru ca il iubesti.

A te iubi cu adevarat, mai mult ca oricand, pentru mine, inseamna a accepta ca nu esti si nu vei fi niciodata perfect. A-ti asuma ca defectele fac parte din propriul sac de zestre si ca, negandu-le si incercand sa le ascuzi cat mai departe de ochii tai si ai altora, nu vei face decat mai dureroasa asumarea lor.

Odata asumate defectele, ele sunt iertate. Iar odata iertate, vei incepe sa te iubesti si sa intelegi ca tu, inainte de toti, meriti tot ce-ti poti oferi mai bun. Iar abia atunci vei incepe sa iei de la viata cu doua maini, atingandu-ti adevaratul potential, si sa oferi si altora, dragoste adevarata.

About The Author

ionlylovelust

One thought on “Eu, centrul universului meu

  • Stii de ce ti-e inca teama de esec? Pentru ca tu crezi ca esecul te paralizeaza. Esti centrul universului tau si crezi ca toti ceilalti vor rade de tine si te vei simti umilit daca vei esua pentru ca tu esti foarte important.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>