Esti al meu pentru ca iti doresti

jealousy

Gelozia. Daca ar fi sa o consideram un defect de personalitate, i-am oferi o scuza sa ne paraziteze relatiile. Dar nu este. Gelozia este un sentiment, produs al nesigurantei de sine si anxietatii legate de pierderea a ceva important.

Mai mult, a fi fidel este o decizie atat de intima, incat esti singurul care poate decide daca vrea sa-si investeasca timpul, emotia si corpul in relatia cu un singur om. S-atunci, daca n-ai nicio putere de decizie asupra altuia, scopul geloziei care este?

De fiecare data cand se intampla ceva ce nu ne place intr-o relatie, abordarea corecta este sa ne oprim, sa facem o introspectie si sa ne dam seama ce am putea face diferit pentru a imbunatati situatia. La fel cu gelozia. A incerca sa-ti schimbi partenerul pentru a-ti anula tie o stare, nu face decat sa altereze relatia cu sentimente de responsabilitate nedorita.

Cred cu tarie ca singurul antidot pentru gelozie este a investi mai mult. Gelozia, cumva, are legatura cu sentimentul de vina de a nu fi acordat suficient timp, atentie, dragoste. Daca, in loc sa-l acuzam pe celalalt pentru motivele geloziei noastre, am face eforturi mai mari in relatie, sentimentul ar fi anulat.

Pornind de la premisele unei relatii sanatoase, bazate pe sentimente de reciprocitate, interese si scopuri comune, un partener care are parte de confort si atentie, nu are motive sa insele. Daca totusi insala, inseamna ca nu este partenerul potrivit, nu ca trebuie controlat. S-atunci, fiind impacati cu ideea ca am investit tot ce puteam in relatie, in loc sa fim gelosi, o sa fim impacati cu a-l lasa pe celalat sa faca ce-si doreste, hotarand, la randul nostru daca ne dorim sau nu sa fim intr-o relatie deschisa.

Relatia se construieste intre doi oameni liberi care isi doresc sa se daruiasca unu altuia neconditionati de responsabilitati si limite. Iar noi, ca simplii participanti ai chimiei dintre doua persoane, avem doar dreptul de a sta sau pleca atunci cand simtim, nu de a impune altuia sa faca ce ne dorim. Si, in cele din urma, dragostea se masoara doar in ceea ce dai, fara pretentia de a primi ceva inapoi.

 

 

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>