Esecul ca motivatie

motivatie

Exista un anumit soi de presiune sociala care, indiferent care ar fi demersul tau, iti pune piedica. Esti, in toate spatiile virtuale, inconjurat de reusitele, succesul si culmea fericirii oamenilor din jurul tau. Lucru care, de cele mai multe ori, in loc sa te inspire, te descurajeaza.

Tuturor le ies toate planurile foarte usor. Prietena aia a ta are abdomen plat, mersul la sala pentru ea nu e un efort si, in principiu poate sa manance oricata ciocolata si sa bea oricat vin pentru ca va arata in continuare mai bine decat vei arata tu vreodata. Pe de alta parte, e si prietenul ala ale carui proiecte sunt publicate si laudate in continuu peste tot, munca pentru el este pura placere, iar succesul apare sau cel putin pare ca asa apare, fara niciun pic de efort.

Si iata-ne, inspirati de reusitele mentorilor si prietenilor nostri, dar blocati in propria noastra mediocritate. Zic mediocritate pentru ca ani la randul, toate incercarile noastre, comparativ cu reusitele altora, vor parea iar si iar absolut mediocre. Iar daca vom continua sa comparam reusitele altora cu incercarile noastre, vom renunta la demersul nostru, descurajati.

Adevarul este ca oricare maestru ascunde in spatele premiilor sale ani de munca si rateuri. Orice mica victorie este construite pe nopti nedormite, frustrari si esecuri. Iar lucrul asta mi-l repet iar si iar, incercand sa prind curaj in a-mi face publice eforturile de a ajunge mai buna in orice as intreprinde. Acesta este un manifest pentru sange, sudoare si lacrimi si acceptarea lor ca fiind parte a scarii noastre catre succes. E greu, dar succesul altora trebuie vazut ca inspiratie si nereusitele noastre ca sursa de invatare. Iar incet, cu stoicism si incapatanare, la un moment dat, li se va parea si altora ca succesul nostru este absolut spontan.

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>