Dragostea se gaseste in lucruri mici…acolo unde se si pierde.

tumblr_ng2fiqCCCC1tu3avjo10_500

Drama suprema a romanticului clasic, dragostea nu a primit niciodata o definitie general acceptata. Principala confuzie in ceea ce priveste subiectul tabu sta in carecterul lui foarte subiectiv. Ce inteleg eu ca fiind dragoste, s-ar putea sa nu semene deloc cu ideea ta despre subiect. Cum m-a iubit mama nu are nicio legatura cu modul in care imi voi iubi eu copii.

Prinsi in ceata definitiei, victimele lui cupidon pot intra in conflict. Cum isi doreste femeia sa fie iubita, de foarte multe ori nu are legatura cu ce isi doreste barbatul din cuplu.
Si totusi, cum poti iubi pe cineva, astfel incat sa fie pe intelesul lui?

Cred ca dragostea nu are legatura cu clasica idee tragica, conform careia cel ce iubeste este gata de sacrificiul suprem pentru dragoste. Dragostea nu se dovedeste doar la ocazii speciale, cand e nevoie sa donezi un rinichi. Dragostea tine de cotidian.

Dragostea e in cafeaua pe care i-o faci in fiecare dimineata. In faptul ca-i cumperi ciocolata preferata cand te duci la supermarket. Dragostea sta in dorinta ta de a-ti asculta partenerul pentru ca acesta sa se poata descarca. Sta in dorinta de a-i face masaj, chiar daca te incearca oboseala, pentru ca il doare spatele.

Iubirea se consuma, mereu, in doze mici si constante. Doi oameni se iubesc cand se accepta, cand inca se mai joaca, cand tin cont de gandurile, gusturile, emotiile partenerului. Dragostea sta in sensibilitatea pe care partenerul o are fata de sentimentele tale si grija cu care se poarta. Iubirea dintre parteneri se ascunde intr-o privire complice, intr-o atingere calda si in sarutul pe frunte pe care si-l dau in timpul unei seri petrecute cu prietenii.

Dragostea se gaseste in doze mici in faptul ca tii cont de parerea partenerului tau cand iti cumperi incaltari. Se gaseste in dorinta ta de a-i face o bucurie cu simplu motiv de-ai vedea zambetul. Sta in faptul ca tii cont de parerile lui, ca mergi si la filmele, restaurantele, locurile alese de celalalt. Dragostea se strecoara in gesturi mici si iti impanzeste comportamentul cotidian.

Iubirea nu-i magie, insa daca grija pentru lucruri mici dispare, aproape pe nesimtite, vor disparea si sentimentele.

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>