Dragostea nu e oarba, e doar chioara

Love-is-blind

Ciudat proces, indragostirea. Din multitudinea de oameni pe care o cunosti, iti alegi un individ. Incepi sa petreci mai mult timp cu el, sa vorbiti, sa radeti si aproape pe nesimtite, doar in ochii tai, devine supraom. Nu-i mai vezi niciun defect, toate calitatile sunt exagerate, iar toate actiunile si replicile lui devin de-a dreptul magice.

Sub efectele indragostirii, incepem sa suferim de un soi de nebunie temporara acceptata social. Daca n-ar fi asa, ne-ar fi aproape imposibil sa alegem un individ cu care sa ne dorim sa impartim cele mai intime momente. Ar fi o misiune tare complicata sa acceptam tabieturile unui necunoscut din prima, sa trecem peste toate defectele si toate obiceiurile proaste doar pentru ca am hotarat sa-l iubim. De aceea, din fericire, cel putin la inceput, dragostea e chioara.

Indragosteala dureaza in medie 6-9 luni si, in general, are mai mult de-a face cu chimia, decat cu alegerile constiente. Te indragostesti pentru ca totul e usor, iar totul este usor pentru ai creierul innecat in hormoni. Iubirea insa, este o alegere. Alegi sa iubesti un om cu defecte si calitati. Sa-i tolerezi minusurile pentru ca, la sfarsitul zilei, relatia te face fericit. Sa faci eforturi pentru el, pentru ca iti doresti relatia si realmente, iti doresti sa-l vezi fericit.

Daca in perioada indragostirii, dorintele partenerului tau sunt dorintele tale, iar intuitia iti spune exact ce sa faci ca sa fiti fericiti impreuna, atunci cand sentimentul isi atinge maturitatea, fericirea in cuplu este un efort activ. Daca alegi sa iubesti, trebuie sa alegi sa ai grija de nevoile partenerului tau. Brusc, dragostea incepe sa se masoare in ceea ce dai, nu in ceea ce primesti. Iar daca a da te face fericit, fericirea ceiluilalt te face fericit, inseamna ca ai ales corect persoana pe care sa o iubesti.

Dragostea, la maturitate, este bazata pe alegeri. De multe ori, nevoile noastre nu coincid cu cele ale partenerului, insa daca alegem sa iubim, vom alege sa avem grija unul de altul.

 

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>