Dragostea, explicata de un IT-ist.

thumb3_is_it_love_

Dragostea. Complicat proces. Subiectul meu preferat.

S-atunci ma gasesc vorbind des cu prietenii despre ce inseamna sa fii indragostit, sa iubesti, sa-ti alegi partenerul. Fiecare are alta parere si imagine despre ceea ce cauta. S-atunci, in locul unei definitii complete ale conceptului, dragostea se construieste sub forma unui sistem cu un miliard de variabile, imposibil de inteles sau spart.

Pana cand am deschis subiectul cu un IT-ist. “Uite, e destul de simplu. Exista resurse nice to have si must have. Must have ajuta la crearea unei structuri sanatose. Nice to have, evident, la imbunatatirea ei. In principiu, ti le doresti pe amandoua, dar vei depune eforturi majore pentru prima categorie. Uneori insa, se intampla ca nice to have sa devina must have, dar asta depinde doar de efectul resursei asupra sistemului. Asa e si cu femeile.”

Boom! S-a facut lumina!

Stiam ca exista o diferenta clara intre algoritmul de alegere a femeii si cel al barbatului. Femeia poate fi convinsa sa te placa, pe cand barbatul stie clar de la inceput daca isi doreste sa te mai vada sau nu. In principiu, barbatii stiu clar ce “resurse” isi doresc, dar nu stiu inca importanta lor pentru “sistem”.

Mergand un pas mai departe, urmand teoria prietenului meu, inteleg ca diferenta intre aventuri si relatii sta in masura in care femeia ii influenteaza pozitiv viata. Si de aici, rasare si o strategie, daca barbatul va face efortul sa curteze o femeie, inseamna, evident ca e interesat. Dar nivelul de atentie pe care i-o da ulterior, sta in aportul pe care o femeie il aduce relatiei.

Morala simpla? Daca iti doresti ceva cu adevarat, odata aparuta oportunitatea, rezultatul depinde mult de munca ta. Sau, si mai simplu, dragostea se masoara in ceea ce dai, nu in ceea ce primesti.

 

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>