Cuplu ca resursa

bestfriends-black-and-white-couple-fun-happy-love-Favim.com-42537

Citind despre psihologia pozitiva (subiect la care promit ca o sa ma intorc intr-un alt articol), am aflat ca factorul extern care are cea mai mare influenta asupra starii generale de bine, pe langa relatia cu prietenii si familia, este calitatea relatiei pe care o ai cu partenerul tau. Concret, daca banii iti pot influenta media generala a fericirii doar cu 3%, o relatie de parteneriat fericita, ti-o va influenta cu 10%.

Combinand informatia asta cu ideile de coaching generale si cu propria experienta, pot considera relatia ca resursa pentru o viata mai buna. Insa, cum folosim corect aceasta resursa, poate sau nu sa ne duca la rezultatul dorit.

De multe ori, ni se intampla sa folosim partenerul ca terapeut, iar relatia ca un sac fara fund in care ne varsam toate frustrarile si nefericirile. Aducem acasa dupa noi toata energia negativa, pe care i-o trantim partenerului in brate, cu scuza ca ne-am eliberat si detensionat, iar partenerul nostru are obligatia sa ne asculte iar si iar, pentru ca ne aflam intr-un moment dificil. Folosind astfel relatia, nu facem decat sa creem sentimente de responsabilitate si pasam energia proasta ca intr-un joc de ping pong de la unul la altul.

Cred, in schimb, ca daca am investi timpul petrecut impreuna in cuplu pentru a face relatia mai buna, fie ca asta inseamna sa ne uitam la un film, sa iesim la masa, sa ne plimbam prin cartier, efectul terapeutic ar fi, pe cat de indirect, pe atat de eficient asupra starii noastre de stres. Cand alegem sa investim in a explora si a ne cunoaste in cuplu, sentimentul de implinire personala, are un ecou puternic asupra intregii noastre vieti.

Un partener adevarat iti va sta aproape la bine, dar mai ales la greu. Asta nu inseamna insa ca noi trebuie sa-i dam cat poate duce, ca intr-un final sa ne intrebam de ce nu-i mai face placere prezenta noastra. Inseamna, in schimb, ca trebuie sa creem impreuna un cadru fericit, pe care sa-l folosim mai apoi ca combustibil pentru a ne putea lupta cu micii demoni citadini si ca liant in lupta in perioadele cu adevarat grele.

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>