Cum sa facem lumea mai buna

tumblr_mlgvgoWvy01r9rffqo1_1280

Exista doua categorii de motivare: negativa si pozitiva. Altfel spus, unii dintre noi sunt motivati de nuia, altii de morcov. Pe unii ii faci sa fie mai buni prin frica, iar pe altii prin dragoste. De fapt, 60% dintre noi reactionam de frica, in timp ce doar 40% ne simtim motivati de vorbe bune. Din pacate, asta spune mult despre comportamentul nostru blazat. Daca lucrurile sunt caldute si n-avem cutitul la os, de multe ori preferam sa nu depunem efort sa obtinem ceva mai bun.

N-am reusit sa inteleg niciodata de ce oamenii aleg sa-i influenteze pe altii prin critica si amenintari. Multi vor muncii mai mult de frica sa nu fie penalizati, dar cred ca motivarea pozitiva aduce mai multa productivitate. Cand cineva va stii cat este de apreciat si va vedea ca munca sa este recompensata, va deveni mai dedicat.

La fel se intampla si in relatiile de dragoste. Sigur, putem sa tinem pe cineva langa noi facandu-l sa creada ca este nedemn de dragostea altcuiva, criticandu-l in continuu pana ajunge sa creada ca este norocos pentru ca este tolerat in cuplu.

Dar de ce, oare, nu ne laudam mai mult partenerii? De ce alegem, aproape mereu, sa vedem partea goala a paharului? Daca am renunta la critica si am trece la a lauda fiecare mic gest, simtindu-se cu adevarat apreciat, motivatia partenerului nostru va fi intrinseca.

Antreneaza-ti atentia pentru a observa lucruri bune si asigura-te ca ii spui partenerului cat de mult apreciezi aceste mici gesturi. Pedepseste mai putin, recompenseaza mai mult. Vei avea mai mult de castigat daca esti iubit decat daca esti temut. Si pana la urma, la sfarsitul zilei, toti vom alege sa stam acolo unde ne simtim cel mai doriti si apreciati.

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>