Cum m-am apucat de coaching și scris

Cum de fiecare dată când cunosc un posibil nou client, conversaţia alunecă uşor, uşor spre acest subiect, m-am gândit că ar fi interesant să vă povestesc puţin traseul care m-a adus aici.

Am făcut ASE-ul şi SNSPA-ul la rugăminţile alor mei, cu toate că eram mult mai atrasă de Arte şi Psihologie. “Facultăţile astea o să-ţi dea mereu ceva de mâncare”, mi-au spus şi gata, alegerea fusese deja făcută.

Cu toate că m-am priceput destul de bine la economie şi matematică, nu-mi stârneau deloc interesul. Pentru mine erau doar un subiect pe care îl înţelegeam, dar care nu-mi dădea niciun fel de trăire. Prin urmare, mi-am petrecut întreagă adolescenţă şi începutul vieţii mature citind orice îmi cădea în mâna despre psihologie, relaţii, dezvoltare personală şamd.

După facultate, am intrat în lumea afacerilor, lucrând în vânzări, în principal. Cumva, sociofilia mea era satisfăcută de numărul mare de oameni pe care îl cunoşteam, dar job-ul nu-mi aducea nicio satisfacţie reală. Prin urmare, criză mea de identitate a culminat cu o cădere nervoasă, când, într-o dimineaţă, în faţă biroului, n-am mai putut să mă dau jos din maşină, să întru în clădire şi să mă aşez pe acelaşi scaun pe care mă aşezăm deja de ani buni. Am simţit efectiv că Laura, cea raţională şi realistă pierduse lupta cu Laura idealistă şi visătoare. De atunci, urma să-mi ascult chemarea.

După o vacanţă aproape izolată în munţi, m-am hotărât să mă apuc de facultatea de Psihologie. Demers întrerupt de terapeutul şi unul dintre prietenii mei din copilărie care m-au direcţionat către cursurile lui Alain Cardon. Urmă să devin coach. Era o abordare mult mai înfiptă în concret şi direcţionată către rezultat a psihologiei umane.

Iniţial, mi s-a părut imposibil să strâng suma necesară pentru cursuri. După cum mă aşteptam, aproape jumătate de an de formare în coaching, cu 2 ore zilnice de exerciţii şi câte un maraton de 3 zile pline  lună, nu aveau să fie ieftine. Dar, cum toată energia este direcţionată către scopul stabilit, până în momentul în care au început cursurile, prin ceea ce acum mi se pare un şir de întâmplări fericite, reuşisem să strâng banii.

Din momentul în care am început cursurile şi până le-am terminat, pot spune că m-am schimbat aproape 180 de grade. Totul în jurul meu se schimbă cu paşi repezi, avea să fie cel mai bun an al meu, ornat cu succes pe toate planurile.

Iar de atunci, simt că mă aproprii din ce în ce mai mult de cine sunt cu adevărat. Îmi doresc să scriu o carte, să pregătesc un curs şi să am din ce în ce mai mulţi clienţi pentru coaching. Iar toate astea pentru că, cred cu toată suflarea, că pentru a ne dezvoltă că indivizi, trebuie să căutăm în primul rând în noi. Şi mai cred, că dacă am reuşit să facem câţiva paşi în direcţia utopiei de a ne ocupă timpul doar cu lucruri care ne fac plăcere, e datoria noastră morală să-i ajutăm pe alţii cum putem în acest demers.

 

photo: Cristian Șuțu

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *