Cred ca n-am sa ma cunosc niciodata.

black-and-white-blonde-cute-fit-flowers-girl-hair-hipster-long-hair-love-model-nails-party-photography-pretty-summer-sunflower-Favim.com-785281

Pe unii i-am iubit, altii m-au scos din sarite. Am fost pe culmi si in prapastii, iar de fiecare data aflam ceva nou despre mine.

Fiecare individ scoate altceva din noi. Raspundem diferit la diferiti stimuli, iar asta ne face uneori chiar sa nu ne mai recunoastem. Ma uit cateodata la oameni care se cearta, pe care ii cunosc bine si cu care n-as putea niciodata sa am macar o discutie in contradictoriu. La fel, ma uit la oameni care se iubesc, dar cu care nu simt niciun fel de chimie in interactiune. Si, usor, imi dau seama ce rol important are omul din fata ta in a te defini.

“Nimic din mine nu este original, sunt suma tuturor celor pe care i-am cunoscut vreodata.” Modul in care definesc iubirea, dezamagirea, bucuria, prietenia, tristetea, este, in totalitate, dependent de toate interactiunile pe care le-am avut vreodata. Am invatat sa iubesc din toate relatiile mele, cu parintii, prietenii, iubitii. Iar asta inseamna ca ceva din modul lor de a gandi face parte din modul in care decodez eu astazi realitatea si, mai presus, din cine sunt.

Iar in labirintul asta de oglinzi, pentru a te cunoaste, trebuie sa inveti sa te bucuri de timpul petrecut singur. Sa petreci timpul singur, pentru a-ti permite sa te exprimi neinfluentat de persoana in care te oglindesti. Sa-ti permiti sa te exprimi, fara frica de a jigni sau supara sau a atrage atentia altcuiva. A petrece timp singur, pe langa faptul ca necesita mult curaj, este, in primul rand, un act de curiozitate plina de iubire fata de propria persoana. Plina de iubire, pentru ca, pentru prima data, poti sa-ti permiti sa fii tu autentic, plin de calitati si defecte, deopotriva.

Si totusi..ramane acea parte din mine pe care nu o s-o cunosc niciodata si pe care le-o incred altora sa o judece. Presupun ca nu o sa stiu niciodata cum arat inainte sa fiu sarutata, cum arat exact in punctul in care incep sa plang si probabil ca nu o sa observ niciodata ca am un tipar in gesticulare. Si cum misterul e o latura a frumusetii, imi promit ca nu o sa plec niciodata in expeditia cunoasterii proprii totale. In schimb, am sa-mi permit sa ma surprind uneori chiar si pe mine.

 

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>