Capcanele dragostei: partenerul perfect și compromisul potrivit

dont-turn-into-the-crypt-keeper-waiting-on-th-L-umZ0bH

Știți de ce printesele autointitulate nu își găsesc niciodată partenerul perfect? Pentru că nu-l merită. Pentru că își fac o listă luuuungă de cerințe, uitănd, că, la răndul lor, trebuie să vină cu o listă mare de lucruri pe care le pot oferi, dincolo de onoarea propriei prezențe.

Mi-aduc aminte de un prieten terapeut care imi povestea că își întreabă mereu pacienții în cautarea partenerului ideal ce sunt pregătiți să ofere. Dacă ar exista acest individ perfect, ce ne face să credem că ar fi interesat de noi? Oare părerea noastră despre noi înșine, este în concordanță cu realitatea, sau nu?

Apoi, la baza unei relații echilibrate, stau respectul și compromisul. Iar asta, în primul rând înseamnă să ne respectăm pe noi înșine și să ne asumăm că și noi, în lipsa noastră de perfecțiune umană, suntem un copromis pentru cineva. Apoi, considerând cine suntem, să cautăm pe cineva pentru care am fi dispuși să facem compromisuri și eforturi și care, la rândul lui, ar fi dispus să ni le intoarcă.

E momentul să renunțăm la utopia partenerului perfect. Iar la sfărșitul zilei, cum spune scumpa mea mamă, dacă în balanța imaginară, lucrurile bune din relație atârnă măcar un pic mai mult ca cele rele, ți-ai găsit partenerul perfect. Asta pentru că, realitatea, cu toate că presupune asumarea unor defecte și nemulțumiri, este de multe ori mult mai interesantă și provocatoare ca povestea perfectă.

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>