Capcanele dragostei: de ce alegi mereu la fel

quote-the-perfect-lover-is-one-who-turns-into-a-pizza-at-4-00-a-m-charles-pierce-145658

Zilele trecute, cineva mi-a spus că de-a lungul vieții vom căuta parteneri asemănători între ei, chit că această asemănare se referă la personalitățile lor sau la ceea ce trezesc în noi. După un moment de introspecție, am realizat că avea dreptate: toți iubiții mei aveau ceva în comun. Și cum cred că omul cât traiește învață și prin consecință se transformă, am căutat puțin sursa acestei constante universale.

Ideea de dragoste ne este formată în copilărie, ca urmare a modului în care parinții se poartă cu noi și între ei. Prin consecință, în funcție de ecoul pe care aceste interacțiuni îl au în noi, vom căuta ceva care seamănă cu ideea noastră despre dragoste sau, din contră, ceva total opus comportamentului părinților noștri. Iar acest proces inconștient ne va duce repetitiv în fața acelorași tipuri de parteneri sau interacțiuni.

Paradoxul pentru mine constă în faptul că indiferent de ce alegem, s-ar putea să nu recunoaștem dragostea sănătoasă chit că ne impiedicăm de ea pe stradă pentru că, până în acel moment, nu am mai văzut-o. Ș-atunci, e posibil să alegem parteneri nepotriviți, pentru că suferința pe care relația cu ei ne-o provoacă este familiară și total nemeritat, o numim dragostea. Reversul medaliei, relațiile reușite și liniștite, cu toate că alții le-ar putea numi perfecte, nouă nu ne aduc implinire.

Vestea bună este, și de această dată, că totul depinde de noi. Cunoscând timparul comportamental, e lipsit de responsabilitate să spui că viața îți scoate în cale mereu și mereu aceeași lecție. De fapt, fundamental, alegerea este a ta. Alegi de fiecare dată la fel, pentru că pentru tine dragostea înseamnă un singur lucru.

Până în ziua în care îți dai seama că nu trebuie să alegi pe nimeni care să semene mai mult cu mama și mai puțin cu tata. În ziua aia, întelegi tiparul, îl spargi. Și odată cu victoria asta, găsești pe cineva potrivit ție, în toată deplinătatea individualității tale.

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>