Capcanele dragostei – 2

iubire

Cred ca la baza majoritatii problemelor din cuplu stau stilurile diferite de comunicare. Venim fiecare cu cate un sistem propriu de decodare, asteptari si metodologii care, din pacate, sunt chineza antica pentru partenerii nostri. Cum spuneam in articolul precedent, femeile uneori isi intind singure capcane pentru ca, in loc sa se exprime clar, au pretentia sa le fie citite gandurile, iar nevoile sa le fie implinite inca inainte de a fi exprimate.

Pe de-alta parte, cred ca una dintre cele mai mari frustrari ale femeilor este faptul ca nu se simt ascultate. De fiecare data cand o femeie aduce o problema (fie ea si o pseudoproblema) la masa, barbatul va incerca sa gaseasca rezolvarea cea mai buna. Pentru ca, nu-i asa, doar rezolvand problemele uneori imaginare ale nevestei, poate sotul sa se simta cu adevarat folositor.

In cartea “Femeile vin de pe Venus, barbatii vin de pe Marte”, autorul explica foarte inteligibil diferentele dintre sexe: cand o femeie are o problema, iese cu ea in piata pentru a o discuta cu toata lumea, urmarind doar sa se usureze de povara acelui subiect. Cand un barbat are o problema, se izoleaza in grota pentru a gasi solutia sau, in cazuri cu adevarat dificile, cere sfaturi concrete despre posibile rezolvari. Prin urmare, femeile impartasesc de dragul vorbei, pe cand barbatii au scopul clar de a gasi solutii. Astfel, barbatul nu va intelege de ce sfaturile lui sunt respinse, iar femeia nu va intelege de ce partenerul ei nu imparaseste orice cu ea.

De fapt, barbatii chiar stiu sa asculte, dar nu cum au femeile nevoie. In loc sa se implice activ in orice problema le este enuntata, masculul ar trebui sa stea relaxat pe spate, ascultand tot discursul partenerei sale in liniste, pana cand aceasta reuseste sa isi exprime toate sentimentele. Caci, daca reducem la absurd, majoritatea femeilor tocmai de asta are nevoie: de un spatiu sigur, in care sa se simta protejate, pentru a se manifesta liber. Iar orice barbat inteligent ar trebui sa stie sa asculte detasat, cu increderea ca femeia din fata lui este suficient de inteligenta incat sa gaseasca singura solutia la problemele sale. In plus, mai mult ca niciodata, isi dovedeste suportul, oferind ajutor astfel inca el sa poate fi primit.

 

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>