Capcanele dragostei – 1

relatie

Cand esti indragostit, totul este usor. Te intelegi cu partenerul tau doar din priviri. Intelege ce iti place rapid, iti ghiceste gusturile in materie de muzica si cumva reuseste sa iti aduca o pizza chiar inainte sa realizezi cat iti era de foame. Da, la inceput partenerul tau pare ca iti citeste gandurile, devenind astfel partenerul suprem.

Dar asta e o minciuna. Nu-i asa? Pentru ca indiferent cat stam cu o persoana, nu ajungem niciodata sa o cunoastem in totalitate. Si, imediat cum am iesit din luna de miere a relatiei si realizam ca indiferent ce ne-am imaginat, nici macar iubitul nostru nu ne poate citi gandurile, suferim prima deceptie. De ce tocmai el, care teoretic te stie cel mai bine, nu poate sa te inteleaga fara sa fie nevoie sa explici?

Atunci, dezamagit fiind ca nu ai gasit “sufletul pereche” utopic, te inchizi in tine. Iar daca unui strain este deschis sa-i explici orice pana intelege, iubitului tau nu i-ai mai explica nimic. Pentru ca, repet, super iubitul tau trebuie sa stie tot ce simti, ce te supara, ce ai chef sa faci si sa-ti intuiasca toanele inainte ca tu sa ti le manifesti. Evident, asta nu se intampla si asa, te adancesti singur in frustrarea ca nu esti inteles.

Din pacate insa, oamenii pe care ii iubim cel mai mult, sunt oamenii de la care cerem cele mai multe lucruri si carora, de multe ori, le oferim cea mai putina ingaduinta. Pentru ca au fost acceptati in spatiul nostru intim, li s-au daruit sentimente si timp, acesti oameni nu au dreptul la limitari omenesti. Si uite asa, ne intindem singuri capcane in care picam, ca apoi sa ne plangem ca relatia nu mai functioneaza.

Frumusetea consta in faptul ca tocmai in relatie cu un iubit gasesti intelegere, empatie si spatiu de manifestare. Iar daca chiar vrei sa fi inteles, tocmai in acest spatiu ar trebui sa te exprimi cel mai mult si clar. Pentru ca, spre deosebire de altii, cei care te iubesc sunt cei mai interesati sa te inteleaga si sa-ti aduca fericire in viata cotidiana. Si pana la urma, sunt supra oameni, dar nu pentru ca ne citesc gandurile, ci pentru ca sunt singurii in relatie cu care putem sa ne varsam toate frustrarile, primind in schimb din partea lor, ca raspuns, in loc de cearta, niste inghetata buna.

 

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>