Asumarea, o super putere

asumare

Trebuie să recunosc, de fiecare dată când aud pe cineva că dă vina pe lipsa de noroc pentru nereușitele personale, dau ochii peste cap. De fiecare dată când aud o femeie că se descrie ca fiind aproape perfectă, dar având ghinion în dragoste, dau ochii peste cap. De fiecare dată când cineva imi povestește cum ar fi reușit mult mai multe, dacă planete X și Y s-ar fi aliniat, absolut previzibil, dau ochii peste cap.

Atât timp cât dam vina pe ceva din afara noastră pentru toate nereușitele noastre, progresul nostru nu va exista. Cât primim doar ce ne aruncă viața, fară să luam asupra noastră responsabilitatea propriilor eforturi, viața noastră nu va arata niciodată cum ne-am dorit.

În ziua în care ne însușim ideea ca realitatea este doar un rezultat al efortului nostru cumulat, preluăm cu adevărat controlul. Când ne vom asuma că iubitul nostru se poartă într-un anumit fel pentru că asta îi permitem, în concordanță cu ce credem despre noi. Când vom accepta că nu suntem mai bine plătiți nu pentru că are cineva ceva cu noi, ci pentru că nu facem performanță. Când vom întelege că avem cu zece kg în plus, nu pentru că avem probleme cu tiroida, ci pentru că suntem prea leneși să ne mișcam. În ziua aia, controlul e la noi.

Viața este ceea ce o faci să fie. Sigur, unele conjuncturi sunt mai favorabile. Unele poziții sociale mai bune. Dar cât timp cunoaștem fiecare cel puțin un individ care prin ambiție, s-a luptat și a câștigat împotriva oricărei șanse, nu avem de ce să ne plângem. Iar data viitoare când ne găsim într-o situație nedreaptă, ar trebui să renunțam la ideea convenabilă de neputință și să cautăm să schimbăm ceva real în noi pentru a ajunge la alt rezultat.

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>