Accepta-i pe altii, incepand cu tine.

d5976fda2dd3a7bac0d0ca9f791852df

Tot ce criticam in altii este, de fapt, o critica a propriei persoane. Soc si groaza!

Considerand ca realitatea este doar o decodare subiectiva a experientelor cotidiene si a oamenilor din jurul nostru, orice critica adusa cuiva porneste de la comparatia cu propria persoana. Orice nu iti place la alta persoana si simti nevoia sa vocalizezi este, in traducere libera, ori o nemultumire legata de un aspect personal, ori o comparatie din care iesi necastigator. E mereu mult mai usor sa-i critici pe altii, nerealizand ca, de fapt, orice spui este doar o oglindire a propriilor frustrari.

Individul impacat cu sine este tolerant. Persoana care a invatat ca a fi om inseamna sa ai defecte si sa fii diferit, va respecta diferentele dintre el si alte persoane. In schimb, cine nu reuseste sa-si accepte, in primul rand, micile defecte proprii, va critica orice ii reaminteste de aceste neajunsuri. Critici pe cineva ca munceste prea mult, succesul lui iti aduce aminte de nemultumirile fata de propria activitate. Vei critica pe cineva ca se imbraca prea provocator doar pentru ca iti va aduce aminte de propriile complexe fizice. Vei cataloga pe cineva ca fiind un fals intelectual doar pentru ca propriile tale cunostiinte nu au fost recunoscute indeajuns.

In concluzie, a inceta sa-i critici si judeci pe altii, este o eliberare personala majora. Atunci cand nici burta prietenei tale, nici masina sclipitoare a prietenului si nici comportamentul promiscuu a nu stiu carei cunostiinte nu-ti vor mai rapi nicio secunda atentia, vei fi un om eliberat de frici sociale si vei fi inteles ca a-ti asuma intru totul propria persoana este poate, cea mai mare victorie. Asadar, data viitoare cand te gandesti sa deschizi gura pentru a critica pe cineva, gandeste-te ce spune asta, in primul si primul rand, despre tine.

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>