3 lucruri pe care aproape le-am invatat in aproape 3 saptamani de vacanta

Bali-sunset

1. Prima data cand am vazut insula, am spus ca-i cel mai frumos loc in care am fost vreodata. Toate simturile imi erau invadate si ma bucuram sincer la fiecare pas. Ca un copil, ma minunam la fiecare copac si la fiecare curba in drum.

Cu timpul (si chiar nu trecuse asa mult), m-am obisnuit. Pana la sfarsitul vacantei trebuia sa fiu cu adevarat atenta la ce am in jur pentru a-l aprecia. Deja mi se parea de la sine inteles sa ma trezesc cu privirea spre paradis. Din pacate, acelasi sentiment il intalnesc si in cotidianul de acasa. Ne obisnuim cu oamenii din jurul nostru, cu mediul, cu privilegile lui. Ne obisnuim intr-atat incat ajungem sa consideram ca ni se cuvine. Nimic nu ni se cuvine.

 

2. Dupa ce iti petreci 3 saptamani in chiloti, ajungi sa realizezi ca singurul lucru care conteaza in a te defini este relatia pe care o ai cu propria persoana. M-am intrebat sincer de ce cheltui atat de multi bani acasa pe lucruri de care nu am nevoie. Cu timpul mi-am dat seama. Nu-mi acord suficienta atentie, asa ca, exact ca un parinte mereu ocupat care isi cumpara copilul cu cadouri, cheltui bani pe lucruri superficiale.

Ca schimbare a perspectivei, m-am intrebat, poate ca pentru prima data serios, ce pot face pentru a-mi hrani sufletul, nu animalul social. Iar pentru mine, a ma apleca cu adevarat asupra-mi este dificil. Ce am cu adevarat nevoie pentru a deveni varianta mea suprema? Evident, cand imi pun aceasta intrebare, imi dau seama cat de derizorii sunt incercarile mele de a ma face un om mai bun prin a avea o imagine mai buna.

 

3. Paradisul este o constructie personala. Am cunoscut oameni cu adevarat nefericiti in castele, dar si oameni extrem de fericiti intr-o saracie lucie. Pe o terasa, sus, pe munte, cu vedere la ocean, mi s-a povestit despre nefericirea de a trai in paradis. La fel, o fetita de 7 ani, care traia din vanzarea de bratari de ata, mi-a povestit despre adevarata fericire de a invata ceva nou zilnic.

Paradisul, pentru mine inseamna familia mea, prietenii mei, casa mea, slujba mea si pasiunile mele. Traiesc, cu adevarat, intr-un paradis, creatie proprie. Doar ca, din pacate, uneori uit. Si asa, revenim la prima lectie…

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>