16 tâlcuri pentru 2016

20160620_205721

Anul meu, pe scurt:

1. Recunoștința. Trebuie să fiu recunoscătoare pentru orice, dar mai ales pentru lucrurile mici. Căci, acordând atenție lucrurilor mici, reușești să rămâi ancorat în realitatea vieții tale. Iar viață este, cu adevărat, frumoasă.

2. Prieteni. După ce m-am simțit bine chiar și atunci când mi-am petrecut revelionul într-un wc și chiar și atunci când îmi târam piciorul rupt pe străzile din Milano, pot spune, cu mână pe inimă, că prietenii sunt adevărata mea comoară.

3.Prieteni, iar. Având în vedere că prieteniile se contruiesc pe lipsă de preconcepții, empatie, interes și timp petrecut împreună, n-am să mai am niciodată încredere într-un om fără prieteni. Un om care nu are prieteni, nu-i are pentru că nu poate fi un prieten bun.

4. Asumare. Sunt în punctul ăsta al vieții mele pentru că atât am muncit. Nu, nu e vorba de noroc și șansa, e vorba doar de cât ești dispus să investești în a trăi cu intetie.

5.Familie. Lăsând orice la o parte, familia a devenit cea mai importantă pentru mine. Eu am crescut, ai mei au îmbătrânit și am ajuns să prețuiesc orice convorbire, întâlnire, sărbătoare. Știu că nu suntem nemuritori, iar timpul pe care îl petrecem împreună vreau să fie plin de înțelegere, tolerantă și iubire.

6. Dragoste. O relație bună, un partener bun, liniștea, previzibilitatea, te salvează. Dragostea te salvează. Cred, cu adevărat, că dragostea înseamnă pace și înțelegere. Iar când le ai pe astea, tu înflorești.

7. Cultură. Anul asta am acordat mai mult interes artei și lecturii. Iar ele, la schimb, mi-au bucurat sufletul, îmbogățindu-mă cu noi perspective asupra rolului nostru pe acest pământ.

8.Divinitate. Odată cu plecarea în Bali, mi-am întărit credința că trebuie să existe un soi de spiritualitate în cotidianul meu. Iar această spiritualitate înseamnă pe de-o parte, întoarcerea către sine, o celebrare a eu-lui, o bucuriei a existenței, iar pe de-o altă parte, asumarea faptului că suntem ceea ce trimitem în univers și dacă vom căuta bine, va trebui să-l oferim.

9.Atitudinea. Tata îmi spunea mereu că nu am de ce să-mi fac griji în legătură cu un subiect, pentru că oricum nu ajută la rezolvarea acestuia. Așa e, sângele rece și optimismul te scot din aproape orice situație. Și am învățat-o pe pielea mea, reușind să călătoresc prin Europa, cu toate că-mi pierdusem toate actele.

10. Suferința. Apare, n-ai ce să-i faci. Iar în momentele astea îți dai seamă cât ești de puternic. Trecând peste toate evenimentele nefericite din acest an, pot spune că suferința este doar o sursă pentru dezvoltare persoanala, iar dacă o folosim cum trebuie devenim oameni mai puternici și empatici.

11. Carieră. Anul ăsta mi-am pus, cu adevărat, întrebări reale în legătură cu direcția carierei mele. Am înțeles, pe de-o parte că iubesc orice are legătură cu oamenii, coachingul, psihologia, scrisul și că trebuie să mă duc în direcția asta. Iar pe de-altă parte, am înțeles că nu trebuie să trag de mine ca de o pisică moartă și că, într-un final, lucrurile se așează.

12. Încrederea în sine. Odată ce ai mai multe experiențe și ocazia să greșești, să te corectezi, să înveți, ajungi să te cunoști. Iar odată ce ai început să te cunoști, știi exact ce poți face, știi care îți sunt limitele, înveți să te respecți și să mai spui și “nu”. Mai mult, odată ce dobândești încrederea în sine, începi să le oferi oamenilor ce merită cu adevărat: o persoană reală, fără prefăcătorii și asumată. Odată ce-ți accepți și îți ierți greșelile, începi să oferi altora mai mult.

13. Toleranța. Ca indivizi, suntem niște ciudați. Din fericire, anul asta am reușit să mai lucrez la ideea de a corecta lumea în funcție de ce consider eu adevărat. În schimb, oamenii trebuie să facă propriile greșeli și să-și ducă viață în funcție de ce consideră ei potrivit.
14. Lupte. Îmi zicea de curând cineva să aleg cu atenție luptele pe care vreau să le duc. Câteodată, n-ai de ce să te ții cu dinții de adevăr sau de ego. Iar dacă totuși vrei să o faci, s-ar putea să te trezesti singur si nefericit. În cazul luptelor pe care hotărăști să le duci, comunicarea este cheia. Am învățat să vorbesc fără bariere, să spun ce simt și să descriu perspectivă mea asupra situatilor, iar asta a rezolvat aproape mereu orice dispută.

15. Spațiu. Pentru a te dezvoltă, ai nevoie de spațiu. Pentru a-ți creea propriile idei, ai nevoie de cât mai puțină influența din afară. Iar așa, am învățat că acordând spațiu cuiva, îi acorzi, de fapt, posibilitatea să se dezvolte. Chit că e vorba de un client de coaching, un prieten sau un iubit, cu cât intervii mai puțin, cu atât ajuți mai mult.

16. Perspective. Tot răul spre bine. Indiferent de cât am suferit sau cât de greu a fost acest an, la sfârșit sunt cu totul alt om. Iar ăsta, mulțumită lucrurilor bune din viață mea, dar și, poate chiar mult mai importat, grație tuturor întâmplărilor nefericite din acest an.

About The Author

ionlylovelust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>